Asociația pentru Justiție Penală Participativă în colaborare cu Inspectoratul Național de Probațiune organizează, pe 02 iunie 2022, cea de-a 3-a ediție a Conferinței naționale „Probațiunea în Republica Moldova: evoluție, realități, perspective”. Evenimentul va avea loc online, pe platforma zoom, cu începere de la ora 10:00. 

Prin tematica conferinței, dar și cu implicarea vorbitorilor din țară și din străinătate, ne dorim să abordăm aspecte ce țin de asigurarea executării pedepselor neprivative de libertate; asistența și consilierea acordate subiecților probațiunii; interacțiunea sistemului de probațiune cu partenerii guvernamentali și neguvernamentali.

La dialog sunt invitați să participe reprezentanții sistemului de probațiune, procurori, judecători, avocați și reprezentanții societății civile din Republica Moldova interesați de subiectul conferinței, inclusiv experți din România.

Agenda conferinței și datele de conectare online vor fi remise participanților și publicate pe pagina evenimentului în zilele ce urmează. 

Conferința națională va fi organizată în cadrul proiectului „Promovarea programelor probaționale, la nivel național, în calitate de alternative la detenție”, implementat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă în parteneriat cu Inspectoratul Național de Probațiune, cu sprijinul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.